Eilen syötiin tällaista peruskotiruokaa.
n. 700g norjanlohta
tilkka öljyä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
Perunamuusi
kymmenisen keskikokoista perunaa (jauhoisesta tulee paras)
n. 50 g voita
suolaa
tilkka lämmintä maitoa (ehkä n. 2 dl)
1 valkosipulinkynsi
Kermaviilikastike
paprikamaustetta
kapriksia
tuorekurkkua
1 prk kermaviiliä.
Valele lohipalat/medaljongit kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa muutama minuutti molemmin puolin, kunnes kala saa kauniin ruskean ja hiukan rapean pinnan.
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada suurin osa vedestä pois (nesteenä voi käyttää osittain perunoiden keitinlientä tai kokonaan maitoa). Laita joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi, maito ja voi.Soseuta sauvasekoittimella. Lisää suolaa maun mukaan.
Tarjoile ruoan kanssa kermaviilikastiketta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.