Eilen syötiin tällaista peruskotiruokaa.

n. 700g norjanlohta

tilkka öljyä 

voita paistamiseen

suolaa

mustapippuria

Perunamuusi

kymmenisen keskikokoista perunaa (jauhoisesta tulee paras)

n. 50 g voita

suolaa

tilkka lämmintä maitoa (ehkä n. 2 dl)

1 valkosipulinkynsi

Kermaviilikastike

paprikamaustetta

kapriksia

tuorekurkkua

1 prk kermaviiliä.

 

Valele lohipalat/medaljongit kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa muutama minuutti molemmin puolin, kunnes kala saa kauniin ruskean ja hiukan rapean pinnan.

 

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada suurin osa vedestä pois (nesteenä voi käyttää osittain perunoiden keitinlientä tai kokonaan maitoa). Laita joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi, maito ja voi.Soseuta sauvasekoittimella. Lisää suolaa maun mukaan.

Tarjoile ruoan kanssa kermaviilikastiketta.

 

917798.jpg