Brita-kakku on ihanaa. Sävelsin Yhteishyvän Ruokamaailmasta ottamaani reseptiä ja täytin Britan vanilja-kermavaahdolla ja lakkahillolla. Slurps!

Lakka-vaniljabrita

8-10 annosta

Pohja

150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

3 keltuiaista

1 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Pinnalle

3 valkuaista

2 dl sokeria

1/2 tö vaniljasokeria

25 g mantelilastuja

T'äyte

n. 1dl lakkahilloa

2 dl vispikermaa

n. 1 dl Flora Vanillaa

1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.

2. Lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon.

4. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.

6. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.

7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

8. Vaahdota kerma ja Flora Vanilla. Sekoita keskenään vaahdot ja lakkahillo.

9. Puolita kakku, levitä kerma-vanilja-lakkavaahto ensimmäisen puolikkaan päälle ja nosta toinen levy päälle.

Huom! Itse en kahtena kertana ole onnistunut nostamaan kokonaista toista levyä toisen päälle. Marengista tulee jotenkin niin korkea ja ilmava, että se alkaa repeillä  kakun päällä, kun levyä nostaa. Päädyin siksi leikkaamaan kakun neljään osaan ja tein sitten neliönmuoitoisen korkeamman kakun, johon laitoin kahteen kerrokseen täytettä.

Muoks. vaihdoin kuvan, kun oli niin epätarkka..vielä ongelmia kameran kanssa, mutta koittakaa kestää;)

752935.jpg