Nämä ribsit ovat käsittämättömän hyviä. Kiva tarjottava illanistujaisiin. Kannattaa kokeilla!

Ohje on Saran keittiöstä .

1/2 kg possun ribsejä (porsaan kylkirivi)

 

Kastike:

1 tl valkosipulia, raastettuna

1 tl inkivääriä, raastettuna

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl chilikastiketta

1 rkl HP-kastiketta

1 rkl soijakastiketta

3 rkl vaahterasiirappia

3 rkl fariinisokeria

3 rkl öljyä

1/2 dl ananasmehua

(seesaminsiemeniä)

 

Ensimmäiseksi leikkaa porsaan ribsit yksittäisiksi annospaloiksi ja mausta palat suolalla. Seuraavaksi tee barbeque kastike.

Laita kattilaan raastettu valkosipuli, raastettu inkivääri, tomaattipyree, chilikastike, HP-kastike, soijakastike, vaahterasiirappi, öljy ja ananasmehu. Anna seoksen hieman keittyä niin, että maut sekoittuvat ja seos paksuuntuu.

Voitele kastiketta ribsien päälle ja paista ribsejä uunissa 180 asteessa noin 50 minuuttia, aina välillä kastiketta lisäillen.

Lopuksi ripottele seesamin siemeniä valmiiden ribsien päälle.

 

1739875.jpg