Ihastuin Koti ja Keittiö-lehdestä löytämääni ohjeeseen, jossa oli tehty Sacher-kakku jugurttitäytteestä. Näytti ihanalta, joten päätin kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty koristelussa sellaisia pyöreitä suklaalastukeksejä, esim. Noblesse, mutta en löytänyt niitä kahdesta supermarketista. Tein sitten sulatetusta suklaasta paksut suklaareunat kakkuun. Vielä ei ole kakkua maistettu, sen pitäisi antaa yön yli vetäytyä. Saattaa olla tosin, että siitä tänään illalla lähtee pari palaa;)

Jogurttisacher

3 munaa

1 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl kuohukermaa

1 pss (noin 45g) vaniljakastikeainesta (Ekströms)

4 dl turkkilaista jogurttia (10%)

1/2 dl tomusokeria

200g maitosuklaata

1 dl aprikoosihilloa

Päälle:

1 dl kuohukermaa

100g taloussuklaata

(noin 14-16 ohutta, pyöreää suklaalaattamakeista)

1 granaattiomenan sisus

 

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon.

3. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä uunipellille margariinilla tai öljyllä voidellulle leivinpaperille.

4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa noin 5-10 minuuttia.

5. Kumoa sokeroidulle alustalle jäähtymään. Poista paperi.

6. Leikkaa levy kolmeen samankokoiseen osaan.

7. Sekoita vaniljakastike kermaan ja lisää jogurtti ja sokeri sähkövatkaimella sekoittaen.

8. Lisää miedolla lämmöllä mikrossa sulatettu suklaa.

9. Voitele kaksi levyä aprikoosihillolla ja levitä ensimmäisen levyn päälle puolet täytteestä. Paina toinen voideltu levy täytteen päälle ja levitä sen päälle loppu täytteestä. Nosta viimeinen levy täytteen päälle ja paina tasaiseksi. Siisti veitsellä ja kiedo kakku kelmuun.

10. Anna vetäytyä viileässä yön yli.

11. Kiehauta kerma ja sulata siihen paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Valele kakku. Koristele reunat pyöreillä suklaalaatoilla. Pane viileään pariksi tunniksi.

12. Valuta granaattiomenan siemenet ja poista paksut kalvot ja asettele siemenet kakulle. Murra loput suklaasta siementen päälle.

muoks. Itse valelin kakun ohjeessa neuvotulla tavalla ja tein lisäksi leivinpaperille sulatetusta taloussuklaasta kaksi kaistaletta, jotka laitoin kakkuun suklaareunoiksi, sillä halusin paksut, rapeat suklaakuoret. Ne keksit olisi olleet hyvä idea, muttei tosiaan löytynyt..kakku oli samana iltana hyvää, mutta tänään se kertakaikkiaan vei kielen mennessään. Mehustui yön yli jääkaapissa uskomattoman meheväksi ja maukkaaksi. Suosittelen kokeilemaan:)

 

715456.jpg