Vanhempani tulivat kyläilemään, joten päätin tehdä kääretortun. Tein kääretortun Pirkan nettisivujen ohjetta mukaillen. Täytteeksi laitoin Flora vispistä ja appelsiinituorejuustosta sekoitetun vaahdon. Päällä on samaa vaahtoa ja tuoreita mansikoita sekä suklaalastuja.

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

1 rkl maizenajauhoja (ohjeessa perunajauhoja)

3 rkl kaakaota (käytin vaaleaa, kun ei ollut tummaa)

1 tl leivinjauhetta

 

Täytteeksi ja päälle:

200 g appelsiinituorejuustoa

1 tlk Flora vispiä (ohjeessa vaahtoutuva vaniljakastike)

tuoreita mansikoita

suklaata rouhittuna

 

Sekoita keskenään jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos (siivilän läpi) munavaahtoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 uunissa 8-10 minuuttia. Kumoa sokerilla sirotellun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Vaahdota Flora vispi ja sekoita siihen tuorejuusto. Levitä reilu puolet täytteestä torttupohjalle ja kääri levy rullalle, saumapuoli alaspäin. Levitä loput täytteestä tortun pinnalle. Tasoita tortun päät. Halutessasi voit leikata tortun kahtia, niin se on helpompi nostaa tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja vuole pinnalle suklaata perunankuorimisveitsellä.

671067.jpg