Tällaista herkkuruokaa söimme viikonloppuna:) Ohje on koti ja keittiö-lehdestä, muuntelin vähän maun mukaan:)

 

Ohje on kahdelle.

 

2 naudan sisäfilepihviä

2 viipaletta pekonia

mustapippuria rouhittuna

öljyä ja voita paistamiseen

Kastike:

2 dl ruokakermaa

3 rkl konjakkia

1,5 rkl vahvaa kahvia

1 rkl sinappia

loraus soijaa

Glaseeratut juurekset:

n. 50 g juuriselleriä

n. 100g lanttua

2 porkkanaa

3 rkl siirappia

30 g voita

3 rosmariininoksaa

1. Kiedo pekonisiivu kummankin pihvin ympräille ja kiinnitä coctailtikulla. Paista pihveihin kuumalla pannulla hyvä väri nopeasti molemmin puolin. Laita pihvit uuniin 225 asteeseen vielä 10-15 minuutiksi, riippuen, kuinka kypsän haluat.

2. Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä kastike  hiljalleen 5-10 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi juurekset.  Sulata kattilassa voi. Lisää juurekset ja siirappi sekä rosmariininoksat. Hauduta juurekset kypsiksi. Poista rosmariinit.

 

 

 

 

1609638.jpg