Jee, mieheni sai tulostimen toimimaan ja saan taas siirrettyä kuvat koneelle. Tosin en uskalla sammuttaa tulostinta, ettei se mene taas jumiin;)
Sunnuntaina olin juhlatuulella ja tein meille voileipäkakun. Se oli elämäni ensimmäinen ja onnistui maun puolesta todella hyvin. Ulkonäköön en ollut kauhean tyytyväinen, mutta menkööt kun oli ensimmäinen..Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailmasta, käytin vähemmän persiljaa kuin alkuperäisessä ohjeessa ja lisäsin koristellessa juustoraastetta.
10-15 annosta
9 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
6 tummempaa paahtoleipäviipaletta
Kostutus
lihalientä
Täyte
250g palvikinkkua viipaleina
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g raejuustoa
1 rkl sinappia
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2-1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Kuorrute
200g sulatejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
Koristeluun
ohuita kylmäsavuhärkäsiivuja
8 kirsikkatomaattia
7 minimozzarellapalloa
juustoraastetta
hienonnettua persiljaa
Leikkaa leivistä ohuet reunat pois. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen 1,5 l leipävuoka kelmulla. Nosta vuokaan pohjalle kolme vaaleaa leipäviipaletta peräkkäin. kostuta leipäviipaleet lihaliemellä sudilla sivellen. Jauha täytettä varten kinkkuviipaleet ja avokadot hienoksi massaksi. Lisää sitruunamehu sekä tuorejuusto ja raejuusto. Lisää mausteeksi hienonnettu persilja ja suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää sekä väleihin tahnaa. Nosta kakun päälle kostea voi-tai leivinpaperi, kelmu sekä kevyt paino. Siirä kakku viileään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tasoita reunat ylitse pursunnessta tahnasta. Notkista sulatejuusto ranskankermalla ja päällystä kakku tahnalla. Painele kakun reunoille kevyesti hienonnettua persiljaa ja juustoraastetta. Koristele pinta kylmäsavuhärkäruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.