Jee, mieheni sai tulostimen toimimaan ja saan taas siirrettyä kuvat koneelle. Tosin en uskalla sammuttaa tulostinta, ettei se mene taas jumiin;)

Sunnuntaina olin juhlatuulella ja tein meille voileipäkakun. Se oli elämäni ensimmäinen ja onnistui maun puolesta todella hyvin. Ulkonäköön en ollut kauhean tyytyväinen, mutta menkööt kun oli ensimmäinen..Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailmasta, käytin vähemmän persiljaa kuin alkuperäisessä ohjeessa ja lisäsin koristellessa juustoraastetta.

 

10-15 annosta

9 vaaleaa paahtoleipäviipaletta

6 tummempaa paahtoleipäviipaletta

Kostutus

lihalientä

Täyte

250g palvikinkkua viipaleina

2 avokadoa

2 rkl sitruunamehua

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g raejuustoa

1 rkl sinappia

1/2 dl hienonnettua persiljaa

1/2-1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Kuorrute

 

200g sulatejuustoa

1/2 dl ranskankermaa

 

Koristeluun

ohuita kylmäsavuhärkäsiivuja

8  kirsikkatomaattia

7 minimozzarellapalloa

juustoraastetta

hienonnettua persiljaa

 

Leikkaa leivistä ohuet reunat pois. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen 1,5 l leipävuoka kelmulla. Nosta vuokaan pohjalle kolme vaaleaa leipäviipaletta peräkkäin. kostuta leipäviipaleet lihaliemellä sudilla sivellen. Jauha täytettä varten kinkkuviipaleet ja avokadot hienoksi massaksi. Lisää sitruunamehu sekä tuorejuusto ja raejuusto. Lisää mausteeksi hienonnettu persilja ja suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää sekä väleihin tahnaa. Nosta kakun päälle kostea voi-tai leivinpaperi, kelmu sekä kevyt paino. Siirä kakku viileään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tasoita reunat ylitse pursunnessta tahnasta. Notkista sulatejuusto ranskankermalla ja päällystä kakku tahnalla. Painele kakun reunoille kevyesti hienonnettua persiljaa ja juustoraastetta. Koristele pinta kylmäsavuhärkäruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.

 

2154325.jpg