Tämä talvipäivän herkku vie kielen mennessään. Alkuperäinen ohje on A la Sara-kirjasta. Muutin ohjeen itselleni sopivaksi, lisäsin perunan ja muuntelin vähän suhteita. Tämä on ihanaa!

ohjeesta tulee n. 8 annosta

1,5 litraa vettä

2 rkl öljyä

1 pahvinen prk tomaattimurskaa

1 pieni purkki tomaattipyrettä

4 valkosipulinkynttä murskattuna

1 lihaliemikuutio

2 tl paprikamaustetta

1 rkl juustokuminaa

2 rkl vasikanlihafondia (muukin lihafondi käy)

1 tl chilirouhetta

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä

400g naudan sisäpaistia paloina

8-9 perunaa kuorittuna ja kuutioituna

1 sipuli

Lisukkeeksi

tortillashipsejä

ranskankermaa

emmentaljuustoraastetta

Kuullota sipulisilppua ja murskattuja valkosipulinkynsiä kattilassa öljyssä. Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyre´ ja mausteet kattilaan.

Ruskista kuumassa pannussa lihasuikaleet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lihasuikaleet tomaattiliemeen.

Keittele miedolla lämmöllä n. 30 min. Lisää perunakuutiot ja keittele vielä vähintään 30 min tai kunnes liha on mureaa.

Tarjoa rankankermanokareen, tortillashipsien ja juustoraasteen kera.