Kokeilin tehdä broilerilasagnea omasta päästä. Havittelin juustoista ja hiukan "pestoista" makua, mutta kaapista ei löytynyt pestoa, siispä piti hiukan junailla;)

Mozzarella-broileri-lasagne

9 lasagnelevyä

150g Polar-juustoraastetta

250 g mozzarellajuustoa (kokonaisena tai valmiina siivuina)

öljyä paistamiseen

n.600 g hunajamarinoitua broilerinfileesuikaletta (450 g riittää)

1 prk ruokakermaa

1 tlk ananasmurskaa

suolaa

mustapippuria

Juustokastike:

n. 8 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

n. 50 g voita tai margariinia

150 g Polar-juustoraastetta( 2/3 juustokastikkeeseen, loput lasagnen päälle)

valkopippuria

Basilikaöljyseos:

n. 1 dl silputtua basilikaa

2 valkosipulinkynttä

muutama rkl oliiviöljyä

1. Ruskista kanafileesuikaleet öljyssä pannulla. Lisää ruokakerma ja ananasmurska sekä mausteet. Hauduta 5-10 min.

2. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen vehnäjauhot, älä ruskista. Lisää seokseen maito ja vatkaa tasaiseksi. Keitä hiljalleen pari minuuttia samalla sekoittaen,  kunnes seos muuttuu paksummaksi kastikkeeksi. Ota pois levyltä ja lisää 2/3 pussillista juustoraastetta.

3. Silppua basilikanlehdet ja murkaa valkosipulinkynnet. Sekoita oliiviöljystä, basilikanlehdistä ja valkosipulinkynsistä seos.

4. Kaada lasagnevuokaan ensin kanakastiketta ja lado siihen päälle n. 125 g mozzarellaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle basilika-öljyseosta. Kaada sitten pieni määrä juustokastiketta päälle.

5. Lado 3 lasagnelevyä vuokaan, laita lasagnelevyjen päälle ensin kanakastiketta ja mozzarellajuustokerros basilikaöljyineen ja sitten.juustokastiketta. Jatka loput kerrokset laittamalla kanakastiketta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Laita viimeiseksi juustokastikekerros lasagnen pinnalle.

6. Ripottele loput juustoraasteesta lasagnen pinnalle. Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia.

721987.jpg