En muista enää, mistä lehdestä tämän reseptin nappasin, mutta on kokeilemisen arvoinen, uusi tapa nauttia tonnikalaa:)
ainekset 2:lle
1 rasia (250g) pastella ravioleja
1 prk (200g) parhaita-Abban-tonnikalafileepaloja auringonkukkaöljyssä
1/2 dl kevyttä ranskankermaa
1 sitruunan raastettu kuori
(1 pieni fenkoli ohuina lohkoina)
1/2 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
2 rkl oliiviöljyä
1 (puna)sipuli ohuina lohkoina
50g aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
10 kpl kirsikkatomaatteja halkaistuina
1/2 ruukkua basilikaa
20g parmesanjuustoa lastuina
(suolaa) ja mustapippuria
Keitä raviolit ohjeen mukaan ja seoita joukkoon sitruunan kuori. Valuta tonnikala. Kuullota fenkoli ja kesäkurpitsa oliiviöjyssä pienen suolamäärän kanssa. Kun ne alkavat saada väriä, lisää joukkoon punasipuli, tomaatit ja tonnikala. Sekoita nopeasti. Aseta raviolit ja tonnikalaseos lautaselle. Ripottele päälle basilikaa ja parmesanjuustoa. Viimeistele mustapippurilla myllystä.
Itse en käyttänyt aineksia, jotka ovat suluissa. Tonnikalaseosta jäi seuraavaan päivään kun tein isomman annoksen. Silloin keitin tagliatelle-tuorepastaa ja lisäsin sen joukkoon vain öljyä ja päälle tonnikalaseoksen basilikoineen, parmeanlastuineen ja mustapippuria. Tämä versio oli vielä enemmän omaan makuuni, mutta molemmat ovat kokeilemisen arvoisia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.