Jos mielesi tekee jotain ihanan makeaa ja samettisen pehmeää, suosittelen. Löysin ohjeen Ilona-lehdestä, jossa Teresa Välimäki kertoo suosikkireseptinsä. Tämä on niin nopea tehdä, että sen pystyy tekemään kiireenkin keskellä.
1pkt (400g) valmista murotaikinaa
1 pkt (250g) maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
(Itse olen käyttänyt tavallista ja lisännyt vaniljasokeria maun mukaan)
(vaniljasokeria)
300g Lemon Curd-sitruunatahnaa
3 keltuaista
3 valkuaista
1 dl sokeria
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita keskenään tuorejuusto, sitruunatahna ja keltuaiset (sekä vaniljasokeri). Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n.35 minuuttia. Voit tehdä myös pieniä piiraita, laita silloin taikinaa ja täytettä pieniin vuokiin ja paista 15-20 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen edelleen vatkaten. Levitä marenki piiraan päälle. Laita uuniin 225 asteeseen noin 5 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.