En tiedä, tekeekö tuo nimi edes oikeutta tälle ihanalle kakulle. Sain siskoltani lainaksi Sara La Fountainin kokkikirjan ja olen siitä nyt kokeillut paria juttua. Tämä kakku on syntisen hyvää. Ja syntisen makeaa.
Taikina
200g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia(käytin vaniljasokeria)
2 1/2dl kermaviiliä
5 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
Murotaikina
1 1/2 dl ruskeaa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita (käytin margariinia)
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia
Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää ensin kananmunat yksitellen edelleen sekoittanen ja siteen vanilja-asomi ja kermaviili. Sekoita hyvin.
Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola hyvin keskenään. Lisää lopuksi kuivat aineet voi-sokeriseokseen.
Valmista seuraavaksi murotaikina. Mittaa kulhoon ruskea sokeria, vehnäjauhot, kaneli, suola ja voi (margariini). Nypi ainekset sormilla sekaisin. Kaada puolet taikinasta voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan ja ripottele päälle puolet murotaikinasta. Kaada murotaikinan päälle loput kakkutaikinasta ja viimeiseksi kerrokseksi loput murotaikinasta.
Paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kun kakku on kypsä, tee kuorrutus sen jäähtyessä.
Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Levitä seos kakun pintaan veitsellä tai laita se pakastepussiin ja pursota kakun päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.