Jälleen Sara La Fountainin kokkikirjan inspiroimana päätin tehdä näitä ihania hodareita. On muuten kokeilemisen arvoisia!Ohjeesta tulee 5 annosta, itse tein tupla-annoksen mutta laitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen mukaiset määrät. Tämä ei nyt ehkä ihan enää pikkusuolainen ole, menee mättöjen puolelle;)

Chili con carne

2 murskattua valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

170 g jauhelihaa

1/2 tl kuivattua korianteria jauheena (en laittanut)

2 tl kuminaa (en laittanut)

1 tl suolaa

100 g pekonia (jätin pois)

1 prk ruskeita papuja suolaliemessä

 3rkl ketsuppia

3 rkl tomaattipyreetä

1/2 dl vettä

1/2 dl demi-glace -kastikepohjaa

1 1/2 rkl siirappia

4 tl jauhelihamaustetta (käytin maun mukaan chilimausteseosta, paprikaa ja pippuria)

1 rkl worcesterkastiketta

Kypsennä murskatut valkosipulinkynnet tilkassa öljyä ja lisää jauheliha. Mausta jauheliha kuminalla, korianterilla ja suolalla. Paista erillisessä paistinpannussa pilkottu pekoni. Lisää paistetut pekonit jauhelihaseokseen. Avaa papupurkki, valuta ylimääräinen neste pois ja kaada pavut jauhelihaseokseen. Lisää seokseen ensin ketsuppia, ja tomaattipyreetä ja sitten vesi ja demi-glace. Mausta seos vielä siirapilla ja jauhelihamausteella ja lisää lopuksi worcesterkastike. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 10-20 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Juustokastike

1 pkt (200g) Aamupala Cheddar-sulatejuustoviipaleita

3/4 dl maitoa

Sulata kattilassa juusto maidon sekaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Chilidogien täytteet

5 kpl hot dog-sämpylöitä

400g keitettyjä nakkeja (kuorellisia tai kuorettomia)

1 silputtu punasipuli

ketsuppia

sinappia

 

Lämmitä hot dog-sämpylöitä joko mikrossa tai 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauttaaltaan lämpimiä, mutta varo kuumentamasta liikaa, etteivät sämpylät kovetu. Täytä kukin sämpylä 1-2 nakilla ja mausta ketsupilla, sinapilla ja sipulilla makusi mukaan. Lisää chili con carne-täytettä noin 2-3 rkl ja kaada päälle juustokastike.

 

997630.jpg