Saattaa kuulostaa omituiselta yhdistelmältä, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla! Taivaallisen mehevää ja herkullista, tästä tuli lempparini.Jos tykkäät porkkanakakusta, pidät tästäkin ihan takuulla:) Ohjeen löysin Yhteishyvän Ruokamaailmasta. Muuntelin sitä hiukan itselleni sopivammaksi:)
Punajuuri-suklaakakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl omenasosetta
n. 3 dl punajuuriraastetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
n. 130 g margariinia (ohjeessa 1 dl öljyä)
n.180 g taloussuklaata (ohjeessa 100g)
Kuorrutus
25 g margariinia tai voita
50g sulatejuustoa (käytin Koskenlaskijaa)
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
hasselpähkinärouhetta
suklaarouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Paloittele suklaa sulan rasvan joukkoon (jos käytät öljyä, sulata suklaa erikseen). Raasta punajuuri. Lisää punajuuriraaste, suklaa ja rasva sekä omenasose taikinaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min.
Sulata kattilassa rasva ja sulatejuusto. Lisää seokseen tomusokeri ja vaniljasokeri ja anna saostua miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta (odota, että kuorrutus jäähtyy) ja pähkinärouhetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.