Viikonloppu tuli vietettyä upeassa mökkipaikassa Rymättylässä. Tämä tekemäni marjakakku sai erittäin tyytyväisen vastaanoton;) Tämä todellakin oli erittäin raikasta ja suussasulavaa. Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailmasta.

200g kokojyväkeksejä (käytin Digestive-keksejä)

100g sulatettua margariinia (käytin voita)

Täyte

4 liivatelehteä (käytin liivatejauhetta vajaan ruokalusikallisen, mutta jatkossa kannattaisi tehdä lehdillä, on helpompaa saada seoksen sekaan kokkaroitumatta)

2 tlk rahkaa

n. 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

200g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

4 dl marjoja (käytin tuoreita mansikoita ja niinikään tuoreita vadelmia ja mustaherukoita, NAM!)

3 dl punaista sokeroitua ja sopivaksi laimennettua mehua (käytin Pirkka-sekamehua)

5 liivatelehteä (käytin ruokalusikallisen liivatejauhetta)

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vuoraa irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata margariini ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos vielä lämpimänä kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa. Purista liivatteista vesi pois. Liuota ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon kermavaahto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja liivateseos. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Lusikoi täyte torttuvuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Lado kakun pinnalle marjat. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Ota tilkka mehusta, kuumenna se kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Yhdistä liivateliuos loppuun mehuun. Valele mehu kakun pinnalle ja anna vielä hyytyä jääkaapissa.

Irrota terävän veitsen avulla vuoan reunus varovasti kakun ympräriltä. Siirrä kakku varovasti paperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa pois paperin reunat.

 

803918.jpg