Mukailin Marien toscakakkuohjetta, jonka löysin hänen blogistaan ruokaohjeita ja herkkuja a la Marie. Muuntelin vähän sen mukaan, mitä sattui kaapista löytymään. Meille oli jäänyt pussillinen omenoita syömättä, joten päätin käyttää niitä tähän kakkuun. Omena mehevöittää ja raikastaa ihanasti muuten niin makean kakun. Kermavaahdon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa ihanan makuista.
Toscaleivokset (12 kpl) tai kakku (24 cm)
Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl
1/2 tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 punaista omenaa (Royal Gala)
Tosca:
100g mantelilastuja
100g sokeria (noin 1 dl)
100g voita tai margariinia
1 dl maitoa tai appelsiinimehua (jatkoin maitotilkkaa 15% ruokakermalla)
1 rkl tomusokeria
1 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja lisää vaahtoon. Sekoita. Lisää sulatettu rasva. Kaada voideltuun 24 cm vuokaan tai pieniin annosvuokiin. Lado päälle omenaviipaleet. Paista 180 asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi. Valmista sillä aikaa tosca. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset ja keitä välillä sekoitellen 10-20 min. Seoksen on hyvä olla paksua, mutta vielä levitettävää massaa. Ota kakku uunista, nosta lämpötila 200 asteeseen ja levitä täyte kakun päälle. Paista vielä 5-10 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.