Tämä on mielestäni ihan paras pullaresepti. Sillä vaan tulee niin hyvää pullaa, että oli tänään taas pakko leipoa:)

Taikinajuuri

4 dl maitoa

1,5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

hiukan vajaa 2 pss kuivahiivaa

Taikina

lisää 6-8 dl vehnäjauhoja

150 g pehmeää/sulatettua voita

1. Valmista taikinajuuri. Lämmitä maito n. 42-asteiseksi. Lisää sokeri ja jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu. Laita juuri liinan alle n. 10 minuutiksi.

2. Lisää loput vehnäjauhot ja pehmeä voi ja alusta taikina hyvin käsin. Alusta taikinaa voimakkaalla liikkeellä niin, että siitä tulee kuohkea.

3. Laita taikina vielä vähäksi aikaa nousemaan liinan alle.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja voitele se kauttaaltaan voilla. Ripottele päälle runsasti sokeria ja kanelia. Kääri lyhyeltä sivulta alkaen rullaksi ja leikkaa vinosti pulliksi.

5. Anna pullien vielä hetki kohota liinan alla.

6. Voitele pullat kananmunalla.

7. Paista pullia 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Nauti pullat lämpiminä, kyytipoikana lasillinen kylmää maitoa:)